Ιστορίες επιτυχίας: Μεγάλος κατασκευαστής τροφίμων μαζεύει τα “χαμηλά φρούτα” με ψηφιακά εργαλεία

Μεγάλος κατασκευαστής τροφίμων χρησιμοποιεί λογισμικό της GE Digital για να επιταχύνει τον ψηφιακό του μετασχηματισμό. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός μπορεί να βοηθήσει τις εταιρείες F&B να ανταποκριθούν στις ανάγκες των καταναλωτών που αναζητούν όλο και περισσότερο καινοτόμα, βολικά προϊόντα που είναι ασφαλή, βιώσιμα, οικονομικά προσιτά και διαφοροποιημένα. Αυτή η εταιρεία ενίσχυσε τα θεμέλιά της για το iFIX HMI/SCADA με αποδεδειγμένη τεχνολογία MES που τροφοδότησε βελτιωμένο OEE και στήριξε την ανάπτυξη της εταιρείας.

Ο Process Engineering Manager ενός μεγάλου κατασκευαστή τροφίμων ξεκίνησε την παρουσίασή του στο συνέδριο χρηστών της GE Digital ζητώντας συγγνώμη για την «αστεία» προφορά του. Αλλά μέσα σε λίγα λεπτά περιγραφής των προσπαθειών ψηφιοποίησης στις οποίες πρωτοστατεί, οι όποιες προκαταλήψεις σχετικά με αυτόν και τον αστείο τρόπο ομιλίας του καταστράφηκαν. Στο συνέδριο, ο Process Engineering Manager συζήτησε τη χρήση των εργαλείων GE Digital από την εταιρεία για την ενίσχυση του ΟΕΕ στο εργοστάσιό της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κάνει έξυπνα πράγματα

Ένας αγροτικός συνεταιρισμός με σχεδόν δώδεκα εργοστάσια παραγωγής ποτών και σνακ φρούτων. Η μεγάλη αυτή εταιρεία επεξεργασίας φρούτων γνώρισε τεράστια ανάπτυξη την τελευταία δεκαετία, επεξεργάζεται τώρα 91 χιλιάδες τόνους ετησίως, παράγοντας 34 χιλιάδες τόνους αποξηραμένων, ζαχαρούχων φρούτων (από 4.5 χιλιάδες τόνους μόλις πριν από λίγα χρόνια).

Ο Process Engineering Manager εργάζεται σε εργοστάσιο στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο επεξεργασίας φρούτων στο σύμπαν. Τουλάχιστον νομίζω ότι αυτό είναι αλήθεια», είπε γελώντας.

Όπως πολλές εταιρείες, η ομάδα βρίσκεται στο δρόμο προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Το εργοστάσιο χρησιμοποιεί iFIX από την GE Digital για το HMI/SCADA. Το σύστημα περιλαμβάνει περισσότερους από 70 πελάτες iFIX και συλλέγει δεδομένα από περισσότερα από 50 PLC και 300 μονάδες μεταβλητής συχνότητας. Η εταιρεία υιοθέτησε επίσης το λογισμικό Proficy Plant Applications της GE Digital για την παρακολούθηση της απόδοσης και των δυνατοτήτων με τις μηχανές συσκευασίας αποξηραμένων φρούτων.

«Εστιάσαμε στη βελτίωση της συνολικής αποτελεσματικότητας του εξοπλισμού (OEE) χρησιμοποιώντας τη μονάδα διαχείρισης αποδοτικότητας του λογισμικού».

Process Engineering Manager – Major Food Manufacturer

Για να εφαρμόσει το Proficy Plant Applications και να προχωρήσει πέρα ​​από το υπάρχον σύστημα iFIX HMI/SCADA, ο επεξεργαστής φρούτων συνεργάστηκε με ένα ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου, το οποίο ήταν υπεύθυνο για τη δημιουργία μιας λύσης-κλειδί με την υποστήριξη της AutomaTech, ενός συνεργάτη της GE Digital. Ο κατασκευαστής είχε μια μικρή ομάδα υλοποίησης υπεύθυνη για την καθοδήγηση σχετικά με τη λύση.

Ξεπερνώντας τις Προκλήσεις

Σε όλη τη διαδικασία, η ομάδα πήρε πολύτιμα μαθήματα. Μεταξύ αυτών, η ανατροφοδότηση μεταξύ των ομάδων είναι κρίσιμη.

«Κοιτάζοντας πίσω, αναγνωρίσαμε πώς οι μηχανικοί δεν εκπροσωπούνταν πλήρως στην πρωτοβουλία», είπε ο διευθυντής μηχανικής διαδικασίας. «Και τα τρία τέταρτα της ομάδας ήταν IT που δεν καταλάβαιναν τα βασικά αποτελέσματα που θέλαμε να μετρήσουμε».

Η ομάδα έμαθε επίσης ότι οι μερικές επιτυχίες ήταν, στο τέλος της ημέρας, ακόμα επιτυχίες. «Σταματήσαμε την προσπάθεια να βρούμε μια 100% ικανοποιητική λύση. Προσπαθώντας να λύσουμε κάθε κατάσταση, συνειδητοποιήσαμε ότι έπρεπε να ξεκινήσουμε ακολουθώντας τα ευκολοπρόσιτα προβλήματα πρώτα».

Ένας Ενάρετος Κύκλος

Για να ξεκινήσει μια σειρά από επιτυχίες, η εταιρεία επικεντρώθηκε στη διεκπεραίωση – επεξεργάζοντας περισσότερα κιλά φρούτων κάθε μέρα. Διηύθυνε εβδομαδιαίες συναντήσεις για να επικεντρώσει τις προσπάθειες της ομάδας και να διατηρήσει την δέσμευσή της στην στρατηγική. Ανέπτυξε ένα μοντέλο στο Proficy Plant Applications για να χαρτογραφήσει ολόκληρη τη διαδικασία παραγωγής. Χρησιμοποίησε το πρόσθετο iFIX για να δημιουργήσει προσαρμοσμένες αναφορές SQL.

Και…σίγουρα…τα δεδομένα άρχισαν να οδηγούν σε βελτιώσεις. Η ομάδα ανακάλυψε υπερβολικό χρόνο διακοπής λειτουργίας στις γραμμές μεταφοράς, ο οποίος διορθώθηκε γρήγορα αλλάζοντας τη διαδικασία φόρτωσης. Ανέπτυξε περισσότερες γνώσεις σχετικά με το χρόνο λειτουργίας του μηχανήματος. Σύντομα, συνέβη ένα αστείο πράγμα μεταξύ των συναδέλφων – άρχισαν να αναπτύσσουν αυτό που ο διευθυντής μηχανικής διαδικασίας ονομάζει μετρική περιέργεια. «Ήθελαν να δουν τα δεδομένα. Ήθελαν αυτή τη βελτιωμένη οπτικοποίηση, ώστε οι χειριστές να ενδιαφέρονται περισσότερο για την απόδοσή τους».

Οι νίκες προκάλεσαν επένδυση, κάτι που οδήγησε σε περισσότερες νίκες, κάτι που αντικατοπτρίζεται στην ανάπτυξη από έτος σε έτος.

Επί του παρόντος, σύμφωνα με τον διευθυντή, η εταιρεία επεξεργάζεται 34 χιλιάδες τόνους φρούτων ετησίως. Είναι αδύνατο να διατηρηθεί η ανάπτυξη που έχουν βιώσει τα τελευταία χρόνια, επομένως η συλλογικότητα ψάχνει εσωτερικά να καθορίσει πώς να κάνει τις διαδικασίες πιο αποτελεσματικές χάρη στα ψηφιακά εργαλεία. Οι αυτοματοποιημένες προσπάθειες σημαίνουν ότι ελευθερώνονται πόροι για να εξερευνήσουν τρόπους να «κάνουμε αυτό που κάνουμε καλύτερα».

Ενημερώστε τις επιχειρήσεις ότι αυτό είναι ένα έργο για ολόκληρο το εργοστάσιο και θα παίξουν ρόλο σε αυτό.

Process Engineering Manager

Ένας στόχος είναι ο εκσυγχρονισμός της συλλογής ηλεκτρονικών δεδομένων. Με το τρέχον σύστημα παρακολούθησης βλαβών μηχανής, οι επόπτες γράφουν την αιτία της αποτυχίας σε έναν πίνακα, φωτογραφίζουν τον πίνακα στο τέλος της ημέρας και μετά στέλνουν αυτήν την εικόνα στην ομάδα. Ο διευθυντής μηχανικής διαδικασίας γνωρίζει ότι υπάρχει μια καλύτερη, ψηφιακή λύση.

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα το κάνω αυτό για την εταιρεία μας», είπε. Ακούγεται πολύ έξυπνο, όπως και να το πεις.

Αποτελέσματα:

  • Μειωμένος χρόνος διακοπής λειτουργίας
  • Καλύτερη εικόνα για το χρόνο λειτουργίας του μηχανήματος
  • Βελτιωμένη ορατότητα στις μετρήσεις απόδοσης
  • Αυξημένη συνεργασία μεταξύ ομάδων
  • Ψηφιακά εργαλεία για τη διευκόλυνση της ανάπτυξης από έτος σε έτος

Διδάγματα

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας υιοθέτησης και υλοποίησης, η ομάδα πήρε μερικά μαθήματα:

  • Όταν είναι δυνατόν, κολλήστε με μια λύση-έκπληξη.
  • Λάβετε συγχρονισμό και αποδοχή από τους ενδιαφερόμενους. Διευκρινίστε ποιος χρειάζεται τα δεδομένα και ποιους ρόλους και αρμοδιότητες έχουν τα μέλη της ομάδας που σχετίζονται με αυτά. «Ενημερώστε τις επιχειρήσεις ότι αυτό είναι ένα έργο για ολόκληρο το εργοστάσιο και θα παίξουν ρόλο σε αυτό».
  • Τα καλά δεδομένα είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία. “Ακούγεται απλό, αλλά οι άνθρωποι συχνά πρέπει να εκπαιδεύονται για να αναπτύξουν χρησιμοποιήσιμα δεδομένα.” (Αποφύγετε το δίλημμα «σκουπίδια μέσα, σκουπίδια έξω»).
  • Μοιραστείτε τα εργαλεία νωρίς στη διαδικασία. Κάντε τα δεδομένα εύκολα προσβάσιμα.
  • Μην περιπλέκετε υπερβολικά τη λύση. «Υπάρχουν στιγμές που το 95% είναι καλύτερο από το να προσπαθείς να είσαι 100%».

Download the Food Manufacturer’s story.

Μετάφραση:
Λάμπης Κουζούμπασης, Μηχανικός Συστημάτων Ελέγχου,
ΚΗΡΕΑΣ ΠΡΟΗΓΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΙΚΕ