Ψηφιακός Βιομηχανικός Μετασχηματισμός – Πού βρίσκεστε στο Ταξίδι;

Μεταξύ των βιομηχανικών εταιρειών παγκοσμίως, η δυναμική πίσω από τον ψηφιακό μετασχηματισμό αυξάνεται. Δεν είναι πλέον μια αφηρημένη έννοια ή μια πρωτοβουλία που πρέπει να αντιμετωπιστεί κάποια στιγμή στο μέλλον. Η ψηφιακή εποχή είναι εδώ, το Industrial Internet of Things (IIoT) είναι ισχυρό και τα οφέλη από τη δημιουργία ψηφιακών λειτουργιών είναι πραγματικά.

Καθώς οι βιομηχανικές εταιρείες κινητοποιούνται για την ψηφιακή εποχή, πολλές χρεώνουν τα στελέχη της γραμμής διαχείρισης με την ευθύνη για τον ψηφιακό βιομηχανικό μετασχηματισμό επιπλέον ή ως εξέλιξη της τρέχουσας θέσης τους. Καθώς αντιμετωπίζουν αυτό το νέο εγχείρημα, παλεύουν με ζητήματα που κυμαίνονται από τον τρόπο διακυβέρνησης και χρηματοδότησης του μετασχηματισμού έως το πού να εφαρμοστεί η ψηφιακή τεχνολογία για τον μεγαλύτερο αντίκτυπο αυτή τη στιγμή.

Εάν είστε μια βιομηχανική εταιρεία στη μέση της διάρθρωσης του ψηφιακού βιομηχανικού μετασχηματισμού σας, υπάρχουν σημαντικά ερωτήματα που πρέπει να απαντήσετε, όπως:

  • Πού πρέπει να βρίσκεται ο ψηφιακός βιομηχανικός μετασχηματισμός στον οργανισμό μας; Πρέπει να έχουμε μια κεντρική στρατηγική ή να επιτρέψουμε σε διαφορετικά τμήματα να υιοθετήσουν μια προσέγγιση που να είναι σύμφωνη με τις μεμονωμένες αγορές τους;
  • Πρέπει ο επικεφαλής πληροφόρησης να είναι και ο επικεφαλής ψηφιακού μετασχηματισμού ή αυτοί οι ρόλοι πρέπει να είναι χωριστοί; Ποιες δεξιότητες πρέπει να διαθέτει ένας επικεφαλής ψηφιακού μετασχηματισμού και πώς πρέπει να καλύπτεται και να υποστηρίζεται ο ρόλος του;
  • Πώς πρέπει να αναπτύξουμε μια μεθοδολογία κατανομής κεφαλαίων που να υπολογίζει το επιθυμητό επίπεδο επένδυσης που απαιτείται για να γίνει ψηφιακό;
  • Πώς εξισορροπούμε την επένδυσή μας στον ψηφιακό βιομηχανικό μετασχηματισμό με τις υπάρχουσες, συνεχείς επενδυτικές ανάγκες των επιμέρους τμημάτων μας;

Από επιχειρησιακή σκοπιά, είναι πολλά τα παραδείγματα εταιρειών που οδηγούν την αξιοπιστία των μηχανών και την παραγωγικότητα των πόρων από τις διαδικασίες ψηφιοποίησης. Σίγουρα, αυτές είναι σημαντικές θεμελιώδεις ευκαιρίες για να κρατήσετε. Καθώς το κάνετε αυτό, να θυμάστε ότι η ψηφιοποίηση είναι ένα διαρκές ταξίδι και μπορεί να έχει εκτεταμένο αντίκτυπο πέρα ​​από την άμεση λειτουργική εξοικονόμηση.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα: η διαχείριση των κινητήρων αεριωθουμένων σε πραγματικό χρόνο θα αυξήσει την αξιοπιστία και θα βελτιστοποιήσει τη συντήρηση. Ωστόσο, θα αλλάξει επίσης τον τρόπο με τον οποίο οι οργανισμοί αναπτύσσουν και εκπαιδεύουν τους ανθρώπους τους, επειδή οι εργαζόμενοι που δεν εκτελούν πλέον συνήθεις δραστηριότητες θα έχουν περισσότερο χρόνο να επικεντρωθούν σε δραστηριότητες υψηλής αξίας, όπως η καινοτομία ή η δημιουργία νέων γνώσεων μέσω της ανάκρισης δεδομένων. Σε άλλο παράδειγμα, με δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και ισχυρά αναλυτικά στοιχεία, οι οργανισμοί θα είναι σε θέση να ανταποκρίνονται πιο γρήγορα από ποτέ στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των πελατών που μπορούν να αυξήσουν την ικανοποίηση των πελατών και, ευρύτερα, να οδηγήσουν την εταιρεία σε εντελώς νέες υπηρεσίες και σε νέους κλάδους.

[Ψηφιακός μετασχηματισμός:] ένα ταξίδι σε έναν κόσμο όπου οι φυσικές λειτουργίες διασταυρώνονται με τη φυσική επιστήμη, τα δεδομένα και την προηγμένη ανάλυση.

Η GE είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα βιομηχανικής εταιρείας που βρίσκεται στη δίνη του ψηφιακού μετασχηματισμού, τον οποίο ο Bill Ruh, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της GE Digital, περιγράφει ως «ένα ταξίδι σε έναν κόσμο όπου οι φυσικές λειτουργίες διασταυρώνονται με τη φυσική επιστήμη, τα δεδομένα και την προηγμένη ανάλυση. ” Ο μετασχηματισμός έχει ήδη προσφέρει υψηλότερη παραγωγικότητα, μικρότερους κύκλους κατασκευής και μειωμένο χρόνο διακοπής λειτουργίας του μηχανήματος στη GE. Ωστόσο, η GE λέει ότι αυτή είναι μόνο η αρχή των κερδών της παραγωγικότητας, με πρόσθετα μακροπρόθεσμα και σημαντικά οφέλη που προκύπτουν από τον ψηφιακό βιομηχανικό μετασχηματισμό.

Για μένα, το πιο συναρπαστικό πράγμα σχετικά με τον ψηφιακό βιομηχανικό μετασχηματισμό είναι ότι δεν ξέρουμε ακριβώς πού τελειώνει το ταξίδι. Οδεύουμε προς ένα μέλλον όπου η ίδια η παραγωγικότητα γίνεται υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν οι βιομηχανικές εταιρείες στους πελάτες τους. Πάρτε για παράδειγμα αυτόνομα οχήματα. Θα είναι πολύ περισσότερα από ένα απλό μέσο για να φτάσετε από το Α στο Β. Θα είναι επίσης άνετα περιβάλλοντα στα οποία μπορούμε να εργαζόμαστε απερίσπαστοι και επομένως να αυξήσουμε την παραγωγικότητά μας. Θα υπάρχουν επίσης, αναμφίβολα, πολλοί άλλοι τρόποι με τους οποίους οι βιομηχανικές εταιρείες κεφαλαιοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία για να αλλάξουν την κοινωνία προς το καλύτερο. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ πιθανό το προϊόν ή η υπηρεσία που θα μεταμορφώσει περισσότερο τον κόσμο μέσα στα επόμενα 20 χρόνια να μην έχει ακόμη εφευρεθεί.

Μέσω της παγκόσμιας, στρατηγικής μας συμμαχίας, η EY και η GE Digital βοηθούν τους πελάτες να αποκτήσουν πρωτοποριακές γνώσεις από το IIoT, να αυξήσουν την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητα μέσω δεδομένων και αναλυτικών στοιχείων και να μεταμορφώσουν την επιχείρησή τους μέσω της ψηφιακής καινοτομίας.

Μετάφραση:
Λάμπης Κουζούμπασης, Μηχανικός Συστημάτων Ελέγχου,
ΚΗΡΕΑΣ ΠΡΟΗΓΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΙΚΕ