Δύναμη στους αριθμούς: Τα ισχυρά οικοσυστήματα συνεργατών προσφέρουν αξία στους πελάτες

Η κλίμακα του IIoT μπορεί να είναι δύσκολο να κατανοηθεί. Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες – αν όχι εκατομμύρια – συνδεδεμένα περιουσιακά στοιχεία και συστήματα από όλο το φάσμα των βιομηχανιών, που παράγουν δισεκατομμύρια σημεία δεδομένων ανά πάσα στιγμή. Η τεράστια κλίμακα και η πολυπλοκότητα είναι αυτό που κρατά πολλές επιχειρήσεις στο περιθώριο όταν πρόκειται να επενδύσουν στην ψηφιακή τεχνολογία και να αξιοποιήσουν τη δύναμη των δικών τους δεδομένων.

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης αυτής της πολυπλοκότητας είναι να συνεργαστείτε με ειδικούς σε άλλους κλάδους ή τομείς και να αξιοποιήσετε τη συλλογική γνώση από όλο το οικοσύστημα. Η GE Digital αναγνώρισε την αξία αυτής της προσέγγισης πολύ νωρίς στο ταξίδι μας και εργάστηκε σκληρά για να οικοδομήσει ισχυρές συνεργασίες σε μια ποικιλία καναλιών, από κατασκευαστές και δημιουργούς λογισμικού, εταιρείες ψηφιακών συμβούλων έως άλλες βιομηχανικές εταιρείες με ομοϊδεάτες. Μερικοί από τους πρώτους συνεργάτες βιομηχανικού καναλιού μας ήταν τα δικά μας «αδέρφια» στη μεγαλύτερη οικογένεια επιχειρήσεων της GE. Η GE έχει ένα εύρος όπως λίγες άλλες εταιρείες και αυτή η ποικιλομορφία μας έδωσε πολλές δυνατότητες και περιβάλλοντα για να καταγράψουμε βιομηχανικά δεδομένα, να δοκιμάσουμε τα αναλυτικά μας στοιχεία και να πιέσουμε για ολοένα και πιο προηγμένα αποτελέσματα. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα των εταιρικών μας μονάδων GE Business, είναι η ενσωματωμένη τεχνογνωσία γύρω από τα κρίσιμα περιουσιακά στοιχεία και τα συστήματα σε κάθε έναν από αυτούς τους κλάδους: από την παραγωγή και τη μεταφορά ενέργειας, στην αεροπορία, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, την εξόρυξη και άλλα. Τα ψηφιακά προϊόντα μας είναι κατασκευασμένα για να αντιμετωπίζουν τις βιομηχανικές προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε αρχικά οι ίδιοι και είναι εμποτισμένα με εκατοντάδες χρόνια τεχνογνωσίας στον βιομηχανικό τομέα από όλη την επιχείρησή μας.

Εμβαθύνοντας

Ενώ μπορούμε να ζωγραφίσουμε με παχύ πινέλο όταν μιλάμε για τάσεις που είναι καθολικές σε όλους τους κλάδους, η ιδιαιτερότητα γύρω από διαφορετικούς κλάδους έχει σημασία. Όσο πιο κοντά μπορούμε να πλησιάσουμε τα περιουσιακά στοιχεία και τις διαδικασίες που αφορούν συγκεκριμένους κλάδους, τόσο πιο σημαντική γίνεται η τεχνογνωσία του τομέα. Το οικοσύστημα είναι ένας ισχυρός μηχανισμός για να συλλάβει αποτελεσματικά την τεχνογνωσία σε κάθε έναν από αυτούς τους τομείς και να το κάνει ευρύτερα διαθέσιμο.

Καθώς η δομή της GE έχει εξελιχθεί, έχουμε εργαστεί σκληρά για να επεκτείνουμε αυτές τις πρώιμες συνεργασίες με τις GE επιχειρήσεις μας και να διατηρήσουμε τη δύναμη του οικοσυστήματος. Για τον σκοπό αυτό, ανακοινώσαμε πρόσφατα την επίσημη συμφωνία μας με τη Wabtec – η οποία περιλαμβάνει την πρώην δραστηριότητά μας στην GE Transportation – για να συμβάλουμε μεταξύ άλλων στην επιπρόσθετη ανάπτυξη στον κλάδο της εξόρυξης. Σε αυτήν την περίπτωση, ο χώρος εξόρυξης παρέχει εξαιρετικές περιπτώσεις χρήσης για το λογισμικό Predix Operations Performance Management (Predix OPM) και Predix Asset Performance Management (Predix APM), και ήδη βλέπουμε πολλά υποσχόμενη ανάπτυξη με τις πρώτες εκδόσεις του Predix OPM που προσφέρεται για πελάτες απασχολούμενους στις εξορύξεις.

Ο βρόχος ανατροφοδότησης

Η Wabtec μας παρέχει ένα εξαιρετικό κανάλι στην αγορά εξόρυξης και, όπως πολλοί από τους άλλους συνεργάτες του οικοσυστήματος, χρησιμεύει επίσης ως αγωγός για πρόσθετα σχόλια από τους χρήστες. Έχουμε σκοπό να βοηθήσουμε τους χρήστες μας να λύσουν προβλήματα και να ολοκληρώσουν την εργασία τους πιο εύκολα, και τα σχόλια που συλλέγουμε από τους τελικούς χρήστες είναι θεμελιώδη για πρόσθετες δυνατότητες και λειτουργίες. Τα σχόλια αυτά είναι μια μορφή περιεχομένου και όταν συγκεντρώνονται με άλλα κάθετα σημεία δεδομένων, τα προϊόντα μας γίνονται πολύ πιο πλούσια. Συνεργασίες όπως αυτές με τη Wabtec και άλλες επιτρέπουν αυτού του είδους την ελεύθερη ανταλλαγή πληροφοριών και είναι συναρπαστικό να γνωρίζουμε ότι το εκτεταμένο οικοσύστημα των συνεργατών μας είναι γεμάτο με παρόμοιες ευκαιρίες.

Είτε μιλάμε για συνεργάτες καναλιών, όπως μεταπωλητές ή ενοποιητές συστημάτων που επικεντρώνονται στον αυτοματισμό ή τον κατασκευαστικό χώρο, είτε για συνεργάτες όπως η Wabtec που προσφέρουν σε έναν συγκεκριμένο κλάδο, το οικοσύστημα είναι ένα ισχυρό και σημαντικό μέρος του IIoT. Γνωρίζουμε ότι είναι απαραίτητο να έχουμε επιτυχία και εργαζόμαστε σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι οι τελικοί πελάτες μας επωφελούνται επίσης από τη δύναμη του οικοσυστήματος.

Mark Wise, GE Digital

Μετάφραση:
Λάμπης Κουζούμπασης, Μηχανικός Συστημάτων Ελέγχου,
ΚΗΡΕΑΣ ΠΡΟΗΓΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΙΚΕ