Τι πραγματικά θέλουν οι βιομηχανικές εταιρείες από το Industrial IoT;

Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στον οργανισμό σας, δεν υπάρχει τίποτα πιο διαφωτιστικό από τη συνάντηση με πελάτες – και ακόμα καλύτερα, τους τελικούς χρήστες. Αποτελεί πάντα απίστευτη ευκαιρία για μάθηση και τα σχόλια που λαμβάνουμε από τους χρήστες διαμορφώνουν τελικά τα προϊόντα και τις επενδύσεις μας.

Εάν εργάζεστε στον οργανισμό ανάπτυξης προϊόντων, όπως εγώ, τότε είναι ακόμα πιο χρήσιμο.

Τα μεγάλα χαρτοφυλάκια βοηθούν τους πελάτες να αναπτυχθούν

Ως εταιρεία λογισμικού, είναι σημαντικό για την GE Digital να παραμένει μπροστά από την καμπύλη τεχνολογίας, αλλά ακόμα πιο σημαντικό είναι να συναντάμε τους πελάτες μας εκεί που βρίσκονται και να τους βοηθάμε στο ταξίδι τους.

Για να έχουμε πραγματικά αποτελέσματα για τους πελάτες μας, πρέπει να θέσουμε σε λειτουργία το Industrial Internet. Ο καθένας μπορεί να λέει μεγάλα λόγια για το επόμενο μεγάλο επίτευγμα, αλλά η πραγματική, βιώσιμη αλλαγή δεν επιτυγχάνεται με μεμονωμένα έργα επιστήμης δεδομένων.

6 Διδάγματα

Για να είναι επιτυχημένη, η δύναμη των ψηφιακών λύσεων πρέπει να συνδυαστεί με τη βιομηχανική τεχνογνωσία και να εφαρμοστεί σε συγκεκριμένες προκλήσεις που παρουσιάζουν πρώιμες αποδόσεις και κλίμακα με την πάροδο του χρόνου. Οι πελάτες και οι χρήστες μας το ενισχύουν αυτό για εμάς. Να τι λένε:

1. Εξακολουθεί να έχει να κάνει με τα αποτελέσματα. Το λογισμικό IIoT είναι φτιαγμένο για να λύνει προβλήματα και οι πελάτες θέλουν να δουν πώς η επένδυσή τους θα οδηγήσει σε βελτιώσεις στους δείκτες KPI τους προτού εμβαθύνουν στην τεχνολογία – ανεξάρτητα από το πόσο διαφοροποιημένη μπορεί να είναι. Η χρήση λογισμικού από όλο το χαρτοφυλάκιο μπορεί να αποφέρει πολύ μεγαλύτερα αποτελέσματα.

Τι πραγματικά θέλουν οι βιομηχανικές εταιρείες από το Industrial IoT; - image

Ένα ευρύ πορτφόλιο μπορεί να οδηγήσει σε πολλά πραγματικά επιχειρηματικά αποτελέσματα.

2. Το να έχετε ένα πορτφόλιο ισχυρών, διαλειτουργικών τεχνολογιών – και να είστε σε θέση να περιγράψετε με σαφήνεια αυτό το πορτφόλιο – είναι κρίσιμης σημασίας για την αποστολή. Οι πελάτες μπορεί να έχουν λύσεις HMI/SCADA σήμερα και τώρα θέλουν να οπτικοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες με νέους τρόπους. Ορισμένοι αναπτύσσουν λύσεις συνδεσιμότητας, χωρίς να αναγνωρίζουν ότι το προσφέρουμε ήδη στην πλατφόρμα Predix. Ένας πελάτης ανακάλυψε με χαρά τη νέα μας προσφορά Predix Manufacturing Data Cloud (Predix MDC) – που χρησιμοποιείται από την P&G σε δεκάδες εργοστάσια σε όλο τον κόσμο– επειδή μπορούσε να εμποδίσει την ομάδα του να προσπαθήσει να σχεδιάσει την ίδια λύση από την αρχή.

Τι πραγματικά θέλουν οι βιομηχανικές εταιρείες από το Industrial IoT; - image 1

3. Η λειτουργία του βιομηχανικού Διαδικτύου είναι ομαδικό άθλημα. Επενδύουμε σε όλο το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας – HMI/SCADA, MES, APM και OPM, και τα υποστηρίζουμε με την πλατφόρμα αιχμής σε cloud, Predix. Αλλά δεν μπορούμε να αναπτυχθούμε χωρίς τα σχόλια των πελατών μας. Η εστίασή μας στη δημιουργία δυνατοτήτων και λειτουργιών μετράει πολύ, αλλά τελικά αυτή η λειτουργικότητα πρέπει να λύνει τα προβλήματα των πελατών μας καθημερινά.

4. Ο τρόπος με τον οποίο τα προϊόντα μας «χαιρετούν» τους πελάτες μας αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο. Οι πελάτες λάτρεψαν τις νέες διεπαφές των εφαρμογών μας – τους καθαρούς, απλούς πίνακες εργαλείων και το πιο σημαντικό – που οι χειριστές που χρησιμοποιούν τα προϊόντα καθημερινά τα βρίσκουν ισχυρά και χρήσιμα. Είναι ένας όρος κάπως κλισέ, αλλά ενίσχυσε το ότι σε πολλές περιπτώσεις, η φωνή από το κατάστημα είναι πιο σημαντική από τη φωνή από τον τελευταίο όροφο.

5. Οι πελάτες θέλουν να μάθουν τι θα ακολουθήσει… Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός για το Predix Operations Performance Management (OPM). Ενώ το καθιερωμένο λογισμικό Predix APM εφαρμόζει AI/ML σε μηχανές για να προβλέψει πότε ενδέχεται να αποτύχουν και την καλύτερη στιγμή για να πραγματοποιηθούν δραστηριότητες πρόβλεψης συντήρησης, το Predix OPM κάνει το ίδιο για τις διεργασίες, παρέχοντας πληροφορίες σε επίπεδο στόλου και λειτουργιών που συγκεντρώνουν πολλά διαφορετικά bit σε μια κεντρική προβολή. Χρησιμοποιώντας ήδη στις βιομηχανίες ηλεκτρικής ενέργειας, βλέπουμε το OPM ως μια τεράστια ευκαιρία και για τους κατασκευαστές.

6. Η σαφήνεια και η δέσμευσή μας στους οδικούς χάρτες προϊόντων δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική. Επενδύουμε εστιασμένα σε όλο το χαρτοφυλάκιό μας και χτίζουμε την κληρονομιά των προϊόντων μας με τρόπο που βοηθά τους πελάτες να προοδεύουν με ρυθμό που αισθάνονται άνετα, ξεκλειδώνοντας νέα αξία και επανεπενδύοντας καθώς αυτή η αξία αυξάνεται.

Οι ομάδες μας θα συνεχίσουν να προωθούν νέες εκδόσεις προϊόντων και να βοηθούν τους πελάτες μας να κάνουν το βιομηχανικό διαδίκτυο τους να λειτουργήσει.

GE Digital, Putting industrial data to work.

Μετάφραση:
Λάμπης Κουζούμπασης, Μηχανικός Συστημάτων Ελέγχου,
ΚΗΡΕΑΣ ΠΡΟΗΓΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΙΚΕ