Οδηγός Ψηφιακού Μετασχηματισμού: Επεξήγηση Τεχνικών, Οφέλη & Στρατηγικές για την Ανάπτυξη

Ορισμός

Τι είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός;

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι η διαδικασία δημιουργίας μιας σύνδεσης μεταξύ φυσικών λειτουργιών και φυσικής επιστήμης, δεδομένων και προηγμένων αναλυτικών στοιχείων για την επίλυση επιχειρηματικών προβλημάτων και τη βελτίωση των λειτουργιών. Αυτό το ταξίδι μετατροπής των επιχειρήσεων από χειροκίνητους σε ψηφιακούς χώρους εργασίας εγκαθιδρύει μια νέα εποχή νέων εργασιακών διαδικασιών, κουλτούρας και εμπειρίας των πελατών.

Στην GE Digital, παρέχουμε μια σειρά εργαλείων, τεχνικών και εφαρμογών λογισμικού για να σας υποστηρίξουμε κατά τη διάρκεια του ψηφιακού βιομηχανικού ταξιδιού σας, που δημιουργήθηκε με πολυετή πείρα που επιτρέπει τον ψηφιακό μετασχηματισμό για επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους και τις αγορές.

Από υπηρεσίες που θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε ένα ψηφιακό βιομηχανικό σχέδιο, μέχρι τα GE Digital Foundries μας σε όλο τον κόσμο, σχεδιασμένα να φέρνουν μαζί ομάδες για να καθορίσουν αποτελέσματα χρησιμοποιώντας δυνατότητες όπως η σχεδιαστική σκέψη, η επιστήμη δεδομένων και μια ομάδα μηχανικών και ειδικών στον τομέα της GE.

Όποιες κι αν είναι οι ανάγκες σας, συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός μπορεί να φέρει επανάσταση στις επιχειρησιακές σας δυνατότητες.

Οφέλη

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός μπορεί να ωφελήσει την επιχείρησή σας

Τα πρώτα βήματα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της επιχείρησής σας είναι περίπλοκα. Απαιτούνται αλλαγές μεταξύ ανθρώπων, διαδικασιών και τεχνολογίας. Ωστόσο, η επιτυχής εφαρμογή μιας στρατηγικής ψηφιακού μετασχηματισμού μπορεί να σας επιτρέψει να λύσετε τις προκλήσεις της επιχείρησής σας, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να πετύχετε στόχους, να μειώσετε το λειτουργικό σας κόστος και να μειώσετε το χρόνο στην αξία.

Τα οφέλη του ψηφιακού μετασχηματισμού περιλαμβάνουν:

  1. Υπέρβαση στόχων: Ο αυτοματισμός επιτρέπει την κοινή χρήση πληροφοριών σε πολλές τοποθεσίες μέσα σε λίγα λεπτά, όχι ημέρες και εβδομάδες, ενώ ταυτόχρονα μειώνει το κόστος μέσω βελτιστοποίησης.
  2. Κατάργηση λειτουργικών προκλήσεων: Ο αυτοματισμός επιτρέπει τη μείωση των βημάτων και της διαχείρισης στις επιχειρησιακές διαδικασίες, επιτρέποντας ομαλότερη και ταχύτερη λειτουργική αποτελεσματικότητα.
  3. Μείωση του συνολικού κόστους ιδιοκτησίας: Η υιοθέτηση μιας ψηφιακής προσέγγισης στις επιχειρηματικές λειτουργίες επιτρέπει την εξάλειψη των χάρτινων και χειροκίνητων διαβιβάσεων δεδομένων, καθιστώντας διαθέσιμα δεδομένα και οργανωτικές δυνατότητες σε όλους τους χρήστες. όποτε το χρειάζονται και όπου κι αν βρίσκονται.
  4. Μείωση του χρόνου στην αξία: Προσφέρεται αξία σε χρήστες και οργανισμούς γρήγορα, χρησιμοποιώντας προσεγγίσεις ευέλικτης παράδοσης και αξιοποιώντας το cloud για απλοποίηση της ανάπτυξης.
  5. Αυτοματοποιήστε χειρονακτικά έντονα εργαλεία και διαδικασίες: Ένα ενσωματωμένο χαρτοφυλάκιο λύσεων λογισμικού των δεδομένων μοντέλων του συνδεδεμένου δικτύου σας μπορεί να ενορχηστρωθεί σε όλη την επιχείρηση, για να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα των λειτουργιών σας σε όλο τον κύκλο διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.
  6. Συνδέστε ανόμοια και κολλημένα δεδομένα: Οι παραδοσιακοί τρόποι λειτουργίας σε τμήματα με σιλό δεν επαρκούν πλέον. Χωρίς μια ενιαία, τρέχουσα προβολή δικτύου και τη δυνατότητα ενσωμάτωσής της σε ολόκληρο τον οργανισμό—ό,τι κάνετε γίνεται πιο ακριβό και χρονοβόρο.
  7. Θετική αλλαγή κουλτούρας: Η υιοθέτηση του ψηφιακού μετασχηματισμού είναι ένα σημαντικό βήμα για να είστε έτοιμοι για το μέλλον που στέλνει ένα σαφές και θετικό μήνυμα που, με τη σειρά του, διεγείρει μια ανανεωμένη κουλτούρα προνοητικής σκέψης στην επιχείρησή σας και στους ενδιαφερόμενους φορείς.

Γιατί οι επιχειρήσεις βιώνουν ψηφιακό μετασχηματισμό;

Ο μετασχηματισμός οποιουδήποτε είδους απαιτεί μια σαφή κατανόηση των τωρινών περιορισμών σας, ένα όραμα για το πώς θα μοιάζει ο μελλοντικός οργανισμός και μια σειρά από εκτελεστικά μέλη, οικονομική υποστήριξη, νέα μοντέλα οργάνωσης και ένα σύστημα διαχείρισης αλλαγών που οδηγεί σε μια νέα νοοτροπία για κάθε εργαζόμενο. Μια ολιστική προσέγγιση είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπισή του και η διασφάλιση του ψηφιακού μετασχηματισμού είναι μια μακροπρόθεσμη προσπάθεια που προσφέρει σταθερά αποτελέσματα.

Οι επιχειρήσεις πρέπει να ρωτήσουν και να απαντήσουν σε ορισμένες δύσκολες ερωτήσεις για να κατανοήσουν και να αξιολογήσουν τις συγκεκριμένες απαιτήσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού τους – δεν υπάρχει ενιαία στάση:

  • Πού βρίσκεστε στο ταξίδι σας στον ψηφιακό μετασχηματισμό;
  • Πρόκειται για έναν ψηφιακό μετασχηματισμό της επιχείρησης ή περισσότερο για μια «προσπάθεια που καθοδηγείται από ομάδες καινοτομίας»;
  • Τι συζητήσεις είχατε με διάφορες σειρές προϊόντων σχετικά με το πώς θα ήθελαν να εργαστούν σε αυτόν τον ψηφιακό μετασχηματισμό;
  • Πώς μοιάζει η επιτυχία για εσάς και την ηγεσία σας;
  • Τι δεν λειτουργεί σήμερα;

Με βάση την εμπειρία μας, υπάρχουν τρία θεμελιώδη στοιχεία για την επιτυχία που προτρέπουμε τις επίδοξες ψηφιακές βιομηχανικές εταιρείες να οργανωθούν γύρω τους:

  1. Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να χρηματοδοτήσετε το ταξίδι σας. Ξεκινήστε εντοπίζοντας τομείς γρήγορων κερδών που θα επιδείξουν βραχυπρόθεσμη αξία και αποτελέσματα. Αναζητήστε ευκαιρίες κόστους και εσόδων, καθώς και μια απλή οργανωτική δομή που είναι ευέλικτη και μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα.
  2. Μεσοπρόθεσμο σχέδιο. Προσδιορίστε τομείς ανάπτυξης, νέα επιχειρηματικά μοντέλα ή στοχεύστε ένα μοντέλο λειτουργίας προς βελτίωση.
  3. Τέλος, οργανώστε την πρωτοβουλία μετασχηματισμού για διαρκή απόδοση. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για να δημιουργηθεί μια ψηφιακή βιομηχανική εταιρεία. Τόσο οι βραχυπρόθεσμες νίκες όσο και οι μεσοπρόθεσμες καινοτομίες μπορούν να βοηθήσουν στην παροχή της απαιτούμενης αξιοπιστίας μεταξύ της ηγεσίας για την προώθηση της πρωτοβουλίας προς τα εμπρός.

Ο χάρτης

Δημιουργία ενός στρατηγικού οδικού χάρτη ψηφιακού μετασχηματισμού

Πλαίσιο ιεράρχησης προτεραιοτήτων

Όπως φαίνεται στο Σχήμα 1, δεν συμβάλλουν όλες οι δυνατότητες εξίσου στην επίτευξη του στόχου ενός ψηφιακού μετασχηματισμού και, ως εκ τούτου, χρειάζονται τη μεγαλύτερη προσοχή από τα στελέχη του μετασχηματισμού και την εστίαση στον οδικό χάρτη του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Περίπου το 20% των δυνατοτήτων πρέπει οπωσδήποτε να κερδιθεί, ή τουλάχιστον αυτές που σας δίνουν στρατηγικό πλεονέκτημα. Ωστόσο, μόνο το 10% των δυνατοτήτων είναι πραγματικά καινοτόμες — πράγματα που θα σας ξεχωρίσουν. Συχνά, αυτά είναι επίσης τα πιο δύσκολα στην εγκατάσταση και απαιτούν σημαντικό χρόνο, ενέργεια, πόρους και δέσμευση από την ηγεσία. Συχνά προκύπτουν δημιουργώντας ομάδες αφιερωμένες στην κατασκευή αυτών των δυνατοτήτων ως μέρος του οδικού χάρτη του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Το 70% των δυνατοτήτων είναι θεμελιώδεις. Συνήθως οδηγούν στην αποτελεσματικότητα και τις περισσότερες φορές είναι οι πιο εύκολες στην εφαρμογή και χρειάζονται λιγότερη άμεση επίβλεψη. Εκτός από τον καθορισμό των δυνατοτήτων που είναι στρατηγικές για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, πρέπει επίσης να αξιολογήσετε σε ποιο σημείο βρίσκεστε στην ωριμότητα αυτών των δυνατοτήτων. Δεν χρειάζεται να είστε οι καλύτεροι στην τάξη σε οτιδήποτε είναι σημαντικό.

Οδηγός Ψηφιακού Μετασχηματισμού: Επεξήγηση Τεχνικών, Οφέλη & Στρατηγικές για την Ανάπτυξη - image 1

Οι επιτυχημένοι μετασχηματισμοί επικεντρώνονται σε δυνατότητες που θα διαφοροποιήσουν την επιχείρηση και θα οδηγήσουν σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Αποφυγή παγίδων

Ένα από τα βασικά διδάγματα από την εφαρμογή του εσωτερικού μας ψηφιακού μετασχηματισμού ήταν ότι είναι σημαντικό να επισημοποιήσετε το όραμά σας. Τώρα είναι η ώρα να σκεφτούμε το μέλλον. Προσδιορίστε και κερδίστε τις γρήγορες νίκες σας. Στη συνέχεια, κλιμακώστε αυτές τις γρήγορες νίκες μέσω ενός γραφείου ψηφιακού μετασχηματισμού για να διατηρήσετε τη δυναμική. Τέλος, αξιολογήστε και δημιουργήστε δυνατότητες από την Ημέρα 1 σε επιχειρηματικές μονάδες και κέντρα P&L. Ακολουθούν ορισμένες πρόσθετες βασικές γνώσεις από το ταξίδι της GE Digital που μπορούν να βοηθήσουν να τεθούν οι βάσεις για επιτυχία κατά τη διάρκεια του ψηφιακού βιομηχανικού ταξιδιού σας.

  • Αναγνωρίστε τη σημασία των δυνατοτήτων των στόχων και σκεφτείτε να τις ενσωματώσετε συστηματικά στον μετασχηματισμό.
  • Δώστε έμφαση στην διαλειτουργικότητα και τον συντονισμό των επιχειρηματικών μονάδων. Η ανάπτυξη ισχυρών ικανοτήτων περιλαμβάνει νέα ταλέντα (υποστηριζόμενα από HR), νέα εργαλεία (IT), νέες διαδικασίες (λειτουργίες) και νέα διακυβέρνηση (ηγεσία).
  • Οι νέες δυνατότητες μπορεί να σημαίνουν μια τεράστια στροφή προς το άγνωστο.
  • Οι νέες δυνατότητες απαιτούν θεμελιώδεις αλλαγές στη συμπεριφορά.

Οδηγώντας την καμπύλη ωριμότητας

Θυμηθείτε, οι δυνατότητες είναι μια βασική πτυχή ενός ψηφιακού μετασχηματισμού. Ας εστιάσουμε ξανά στα αποτελέσματα που προκύπτουν από την υιοθέτηση ψηφιακών τεχνικών και την αυξανόμενη ωριμότητα και τον αντίκτυπο του μετασχηματισμού. Ενθαρρύνουμε όλες τις επιχειρήσεις που σκέφτονται έναν οδικό χάρτη ψηφιακού μετασχηματισμού να ξεκινήσουν με την ίδια πρώιμη εστίαση: αύξηση της παραγωγικότητας στις υπάρχουσες δραστηριότητες.

Εστιάζοντας στην παροχή απτής απόδοσης επένδυσης (ROI) μέσω βελτιώσεων παραγωγικότητας, λαμβάνετε τρία πράγματα:

  • Την δυνατότητα να αυτοχρηματοδοτείτε το επόμενο βήμα στο ταξίδι μετασχηματισμού σας—όπως οι εισαγωγές νέων προϊόντων.
  • Τα πρώτα βήματα για την ανάπτυξη της λειτουργικής ευελιξίας που απαιτείται για την καινοτομία σε επίπεδο επιχειρηματικού μοντέλου.
  • Την ικανότητα δημιουργίας πρώιμων εσωτερικών “πρωταθλητών” και τη δυναμική που απαιτείται για να οδηγηθείτε σε πιο ριζικό μετασχηματισμό.

Η οικοδόμηση αξιοπιστίας είναι το κλειδί για κάθε επιτυχημένη μεταμόρφωση. Η εσωτερική παραγωγικότητα είναι πολύ πιο εύκολο να επιτευχθεί από το να είστε «το επόμενο μεγάλο πράγμα» έξω από τους τέσσερις τοίχους της εταιρείας σας.

Με τα δεδομένα, τις πληροφορίες και τις βελτιώσεις από αυτές τις εσωτερικές νίκες, βρίσκεστε τώρα σε αξιόπιστη θέση να μεταφέρετε τις ίδιες βελτιώσεις παραγωγικότητας στους πελάτες σας, με τη μορφή κοινής χρήσης βέλτιστων πρακτικών ή ακόμα και ως νέα προϊόντα και υπηρεσίες. Αυτό κάναμε και αποτελεί μέρος της GE για τους πελάτες της.

Μόλις καθιερωθείτε και έχετε μια επαναλήψιμη οπτική γωνία για τα αποτελέσματα που μπορείτε να επιτύχετε, είστε σε θέση να ξεκινήσετε το διάλογο γύρω από νέα επιχειρηματικά μοντέλα που αξιοποιούν αυτά τα δεδομένα και τη συνδεδεμένη υποδομή. Αυτά οδηγούν σε έννοιες αγοράς όπως οικονομίες εφαρμογών γύρω από τις προσφορές σας.

Τα διαφορετικά επίπεδα ωριμότητας του ψηφιακού βιομηχανικού σας μετασχηματισμού θα περιλαμβάνουν μια διαρκή εστίαση στην ανάπτυξη ικανοτήτων για να λάβετε τις επιτυχίες και να τις κλιμακώσετε.

Οι ικανότητες που θα είναι θεμελιώδεις, ανταγωνιστικές και καινοτόμες σε κάθε επίπεδο ωριμότητας είναι διαφορετικές. Οι οργανισμοί που προσπαθούν για διαφοροποίηση θα πρέπει να συνεχίσουν να επικεντρώνονται στις ικανότητες και να διαχειρίζονται αποτελεσματικά την αλλαγή για να χτίσουν αυτούς τους μυς.

Τέλος, η οργανική ανάπτυξη, οι επενδύσεις και οι εξαγορές αποτελούν παραδοσιακά στρατηγικούς μοχλούς που μπορούν να τραβήξουν οι οργανισμοί για να ενισχύσουν τις ικανότητες τους. Ωστόσο, στον σημερινό κόσμο, όπου η ανοιχτή καινοτομία έχει ενηλικιωθεί, εστιάστε στη δημιουργία βασικών συνεργασιών που μπορούν να σας βοηθήσουν να κλείσετε τα κενά των δυνατοτήτων σας πιο γρήγορα για να εξασφαλίσετε τη μέγιστη αποτελεσματικότητα.

Κοιτώντας μπροστά

Ψηφιακά δίδυμα, τεχνητή νοημοσύνη (AI), μηχανική μάθηση, προγνωστική συντήρηση, ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Αυτές είναι μόνο μια χούφτα ευκαιριών ψηφιακού μετασχηματισμού, προκλήσεων και τεχνολογικών εργαλείων που υπάρχουν επί του παρόντος στην αγορά.

Αυτά δεν είναι απλώς buzzwords, όμως. Είναι ψηφιακές έννοιες και τεχνολογίες που μπορούν να δημιουργήσουν πραγματική, νέα αξία για τις επιχειρήσεις. Οι δυνατότητες του ψηφιακού μετασχηματισμού είναι τεράστιες και πολλοί ηγέτες του κλάδου ήδη βλέπουν αποδεδειγμένη αξία από αυτά καθώς συνδέουν μηχανές στο Industrial Internet of Things (IIoT).

Η εξοικονόμηση κόστους, η βελτιωμένη παραγωγικότητα, η μειωμένη σπατάλη, οι βελτιστοποιημένες διαδικασίες συντήρησης, τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα και η βελτιωμένη εξυπηρέτηση πελατών είναι όλα στο μείγμα όταν πρόκειται για αποτελέσματα. Πώς όμως θα πάτε από εδώ εκεί; Η διαδρομή για το ξεκλείδωμα της νέας αξίας περιλαμβάνει συνήθως τρία βασικά βήματα:

  1. Συνδεθείτε και ψηφιοποιήστε για παραγωγικότητα με γνώμονα το σκοπό. Αυτό το βήμα σάς επιτρέπει να αναπτύξετε ορατότητα σε πραγματικό χρόνο για την απόδοση στοιχείων σε όλες τις συσκευές. Με μια πλήρως συνδεδεμένη και ψηφιακά προσανατολισμένη επιχείρηση, μπορείτε να αρχίσετε να συλλέγετε περισσότερα δεδομένα και να τα κάνετε ενεργά.
  2. Βελτιστοποιήστε τις λειτουργίες και τη δέσμευση της αγοράς. Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δεδομένα σας ως διαφοροποιητή—αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για να μειώσετε τον χρόνο παράδοσης και να αυξήσετε την απόδοση, για παράδειγμα. Έχει να κάνει με την προβολή των λειτουργιών του εργοστασίου, την ενίσχυση της παραγωγικότητας, την παροχή ευελιξίας, την επιτάχυνση του χρόνου στην αγορά και την κάλυψη των αναγκών των πελατών.
  3. Καινοτομία και κλιμάκωση νέων επιχειρηματικών μοντέλων. Πηγαίνετε τα πράγματα στο επόμενο επίπεδο με τη μηχανική εκμάθηση και την τεχνητή νοημοσύνη, επιτρέποντάς σας να ενεργοποιήσετε τη διαφοροποίηση και την τιμολόγηση των υπηρεσιών με βάση την αξία. Ένα παράδειγμα: Αξιοποίηση προηγμένης τεχνολογίας για τη βελτιστοποίηση των χρονοδιαγραμμάτων συντήρησης και την πρόβλεψη πιθανού χρόνου διακοπής λειτουργίας πριν συμβεί.
Οδηγός Ψηφιακού Μετασχηματισμού: Επεξήγηση Τεχνικών, Οφέλη & Στρατηγικές για την Ανάπτυξη - image 2

Οι λύσεις λογισμικού της GE Digital βάζουν σε λειτουργία τα βιομηχανικά δεδομένα.

Επιταχύνοντας το ταξίδι

Πώς μπορεί η GE Digital να υποστηρίξει το ταξίδι σας στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό;

Ποια είναι τα αποτελέσματα που έχουν σημασία για τον οργανισμό σας; Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα σας; Αυτά είναι μεγάλα ερωτήματα για κάθε οργανισμό που δραστηριοποιείται στο σημερινό ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στο ταξίδι σας στον ψηφιακό μετασχηματισμό, η GE Digital μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε αυτό το επόμενο βήμα με σιγουριά. Μαζί μπορούμε να προσφέρουμε λύσεις που υποστηρίζονται από τη βαθιά τεχνογνωσία μας στον κλάδο, την 30ετή κληρονομιά του ψηφιακού μετασχηματισμού, την πλήρη οικογένεια των επιχειρήσεων GE και την εστίαση στις βέλτιστες πρακτικές που υπερβαίνουν την τεχνολογία, επεκτανόμενες επίσης στους ανθρώπους και τις διαδικασίες.

Το επόμενο βήμα είναι σημαντικό. Αλλά δεν χρειάζεται να το πάρετε μόνοι σας. Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις λύσεις και τις υπηρεσίες της GE Digital που μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια πιο συνδεδεμένη και ανταποκρινόμενη επιχείρηση—και να κάνετε τη μεταμόρφωση καθημερινή πραγματικότητα.

GE Digital, Putting industrial data to work.

Μετάφραση:
Λάμπης Κουζούμπασης, Μηχανικός Συστημάτων Ελέγχου,
ΚΗΡΕΑΣ ΠΡΟΗΓΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΙΚΕ