Προηγμένες τεχνικές ανάλυσης, πώς μικρές τροποποιήσεις μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλα αποτελέσματα

Σύμφωνα με μια έρευνα του IndustryWeek που δημοσιεύτηκε από το 2021, το 70% των εταιρειών θέλει να μάθει περισσότερα για τα αναλυτικά στοιχεία, αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι πώς να ξεκινήσετε. Τι θα γινόταν αν είχατε εργαλεία λογισμικού που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι μηχανικοί διεργασιών, χωρίς την ανάγκη επιστήμονα δεδομένων και εάν αυτά τα εργαλεία ήταν οικονομικά, ακόμη και για μικρές επιχειρήσεις;

Το παράδειγμα του συντονισμού βρόχου διαδικασίας

Μια απλή μορφή ενός ελεγκτή διαδικασίας είναι ο θερμοστάτης που διατηρεί τη θερμοκρασία ενός δωματίου σύμφωνα με ένα δεδομένο σημείο ρύθμισης. Λειτουργεί ως συσκευή ελέγχου κλειστού βρόχου, προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσει τη διαφορά μεταξύ της θερμοκρασίας δωματίου και της επιθυμητής.

Η βελτιστοποίηση της διαδικασίας είναι το κλειδί στη βιομηχανία και οι βρόχοι ελέγχου είναι κρίσιμα στοιχεία. Αντιπροσωπεύουν μια πρόκληση για πολλούς, καθώς όλες οι διαδικασίες είναι διαφορετικές. Οι βρόχοι «εκτός συντονισμού» μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα του προϊόντος, την κατανάλωση υλικού και ενέργειας και, τελικά, να αυξήσουν τον κίνδυνο ανάκλησης. Η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση και τη βελτιστοποίηση των βρόχων ελέγχου για τη δημιουργία μεγάλων εξοικονομήσεων και τη μείωση των κινδύνων.

Ένα προηγμένο λογισμικό ανάλυσης, όπως το Proficy CSense, μπορεί να βοηθήσει εξετάζοντας ιστορικά δεδομένα για να δημιουργήσετε ένα μοντέλο του πραγματικού προφίλ και να προτείνετε νέες ρυθμίσεις ανάλογα. Το μοντέλο θα λάβει υπόψη την αλλαγή των παραμέτρων –όπως το ιξώδες και η πίεση ατμού σε έναν χημικό αντιδραστήρα– που επηρεάζουν τον συντελεστή μεταφοράς θερμότητας και το μοτίβο ροής. Στη συνέχεια, το ίδιο εργαλείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση της εξέλιξης της διαδικασίας και την ανίχνευση παραλλαγών που το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να ανιχνεύσει.

Τι είναι το Proficy CSense με λίγα λόγια;

Το Proficy CSense χρησιμοποιεί μια σειρά εξαρτημάτων για τον προσδιορισμό και την κατανόηση των αιτιών της απόκλισης της διαδικασίας σε βιομηχανικά περιβάλλοντα. Οι μηχανικοί διεργασιών, οι μηχανικοί ποιότητας, οι επιστήμονες δεδομένων, μπορούν να αναλύουν, να παρακολουθούν, να προβλέπουν, να προσομοιώνουν, να βελτιστοποιούν και να ελέγχουν βασικές παραμέτρους διαδικασιών σε πραγματικό χρόνο μέσω του Proficy CSense. Το Proficy CSense ενσωματώνει πατενταρισμένους αλγόριθμους που αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη και το ML. Μπορεί να αντιμετωπίσει ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων σε τομείς της βιομηχανίας, όπως ορυχεία, μέταλλα, τρόφιμα, φαρμακευτικά προϊόντα, νερό/λύματα και άλλα.

Το Proficy CSense περιλαμβάνει δύο σετ δυνατοτήτων: το πρώτο για μοντελοποίηση και αντιμετώπιση προβλημάτων διαδικασίας, το δεύτερο για online ανάπτυξη και παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο. Τα δεδομένα προετοιμάζονται, οπτικοποιούνται και μπορούν να κατασκευαστούν μοντέλα διεργασιών που βασίζονται σε κανόνες. Χρησιμοποιώντας αυτά τα μοντέλα, εντοπίζονται οι βασικές αιτίες των αποκλίσεων της διαδικασίας, επομένως οι διαδικασίες μπορούν να βελτιστοποιηθούν.

Προηγμένες τεχνικές ανάλυσης, πώς μικρές τροποποιήσεις μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλα αποτελέσματα - image 16

Πώς χρησιμοποιεί ένας σημαντικός κατασκευαστής τροφίμων και ποτών πληροφορίες βάσει δεδομένων για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης;

Ο αρχικός στόχος του έργου ήταν απλώς η εξοικονόμηση πρώτων υλών. Με το λογισμικό της GE Digital, αυτός ο πελάτης συνέδεσε τις μηχανές του για να λάβει όλα τα δεδομένα, να μοντελοποιήσει τις διαδικασίες για να οπτικοποιήσει τι συνέβαινε. Πραγματοποίησαν εις βάθος ανάλυση για να κατανοήσουν τις συσχετίσεις και τις βαθύτερες αιτίες των ζητημάτων – εκθέτοντας πληροφορίες για το τι επηρέαζε τις διαδικασίες και πώς να τις βελτιώσουν.

Χρησιμοποιώντας τη λύση αναλυτικών στοιχείων Proficy CSense, κατάφεραν να σταθεροποιήσουν τις γραμμές παραγωγής και τις διαδικασίες και να βρουν τους «βρόχους κέρδους» προσδιορίζοντας ποιες περιοχές της διαδικασίας προκαλούν προβλήματα.

Το αποτέλεσμα ήταν μια βελτίωση κατά 20% στον ΟΕΕ, προϊόντα υψηλότερης ποιότητας και μια ευθυγράμμιση των διαδικασιών στο σημείο που έπρεπε να είναι.

Προηγμένες τεχνικές ανάλυσης, πώς μικρές τροποποιήσεις μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλα αποτελέσματα - image 17

Συμπέρασμα

Η επένδυση σε λύσεις όπως το Proficy CSense για να σας βοηθήσει να βελτιστοποιήσετε τις διαδικασίες σας δεν είναι δαπανηρή. Οι πελάτες μας μπορούν να επιτύχουν γρήγορη απόσβεση με μια μικρή δαπάνη. Για να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε το ταξίδι σας, προσφέρουμε αυτήν τη στιγμή μια δωρεάν δοκιμή του CSense και μια δωρεάν 6ωρη συμβουλευτική προηγμένων αναλυτικών στοιχείων με κάθε αγορά CSense. Σας προσκαλούμε να εξερευνήσετε περαιτέρω αυτές τις προσφορές παρακάτω.

Proficy CSense free trial: https://www.ge.com/digital/lp/free-proficy-csense-software-trial

Proficy CSense free 6 hours of industrial advanced analytics consulting: https://www.ge.com/digital/lp/proficy-csense-limited-time-offer

Μετάφραση:
Λάμπης Κουζούμπασης, Μηχανικός Συστημάτων Ελέγχου,
ΚΗΡΕΑΣ ΠΡΟΗΓΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΙΚΕ