Ιστορίες επιτυχίας: Η Yuria-Pharm Βελτιώνει τον Βαθμό Απόδοσης κατά 20% με το Manufacturing Operations Management (MOM)

Περιβάλλον έργου Διαχείρισης Λειτουργιών Παραγωγής (MOM).

Όταν η διοίκηση της Yuria-Pharm εξέφρασε ενδιαφέρον για βελτιώσεις στην κατασκευή, η ομάδα συνεργάστηκε με την Indusoft-Ukraine.

Το κύριο κίνητρο ήταν τα ακόλουθα ζητήματα στην επιχείρηση:

  • Η έλλειψη πλήρους ελέγχου λειτουργίας και αποστολής σε πραγματικό χρόνο κατέστησε αδύνατη την ταχεία αντίδραση σε στάσεις και αλλαγές στην παραγωγή.
  • Ήταν απαραίτητο να καθιερωθούν συνεχείς διαδικασίες για την αύξηση της αποδοτικότητας της παραγωγής επιτυγχάνοντας την προγραμματισμένη παραγωγικότητα των γραμμών παραγωγής, ελαχιστοποιώντας τον αριθμό και τη διάρκεια του χρόνου διακοπής λειτουργίας και αυξάνοντας την ποιότητα των προϊόντων και ελαχιστοποιώντας τον αριθμό των ελλείψεων.
  • Με μεγάλο αριθμό διαφορετικών γραμμών και μηχανών, ήταν δύσκολο να κατανοηθούν οι λεπτομέρειες και οι αιτιώδεις σύνδεσμοι των αστοχιών του εξοπλισμού και οι αποκλίσεις των τρόπων διεργασίας.
  • Οι άνθρωποι διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέταση και την επεξεργασία των δεδομένων παραγωγής – πολλά δεδομένα εισήχθησαν από τους χειριστές χειροκίνητα.
  • Ως αποτέλεσμα, διαφορετικές υπηρεσίες είχαν διαφορετική ερμηνεία των πληροφοριών που έλαβαν και, κατά συνέπεια, δεν υπήρχε εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία των δεδομένων. Αυτό, με τη σειρά του, δεν συνέβαλε στην ομαδική εργασία για τη βελτίωση των KPI.

«Για να δείτε όλη την παραγωγή στην παλάμη σας, να κατανοήσετε την κατάσταση κάθε γραμμής και τους λόγους της διακοπής λειτουργίας της, να ελέγξετε κάθε σημαντικό KPI και όλα αυτά σε πραγματικό χρόνο – σήμερα, δεν είναι πια ένα όνειρο, αλλά απλώς τυπικό απαιτήσεις για διευθυντές και μηχανική διαχείριση στη φαρμακευτική βιομηχανία.»

Volodymyr Shevchuk – CEO, Yuria-Pharm

«Η έλλειψη πληροφοριών σχετικά με τις τρέχουσες προσφορές ή το κόστος αυτών των συστημάτων συχνά προβληματίζει για την ικανοποίηση αυτών των απαιτήσεων. Όταν ακούσαμε για τη διαθεσιμότητα τέτοιων συστημάτων στον κλάδο μας, οργανώσαμε αμέσως μια συνάντηση με την Indusoft-Ukraine, ξεκινήσαμε συζητήσεις και κοινή ανάπτυξη λεπτομερών Όρων Αναφοράς», συνέχισε ο κ. Shevchuk.

Σύστημα MOM

Το προκύπτον σύστημα έχει σχεδιαστεί για να αυξάνει την αποδοτικότητα της παραγωγής της εταιρείας, να αυξάνει την αποδοτικότητα της χρήσης του εξοπλισμού, την παραγωγικότητά του, την ποιότητα των προϊόντων, τη μείωση του χρόνου διακοπής λειτουργίας και των απωλειών υλικών, τη βελτίωση της διαφάνειας της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας των αποφάσεων. Ο στόχος επιτυγχάνεται με την αύξηση της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών διεργασίας και παραγωγής της εταιρείας, τη μετάβαση από τη χειροκίνητη σε αυτοματοποιημένη λειτουργία παρακολούθησης της εργασίας του εξοπλισμού και του προσωπικού σε πραγματικό χρόνο και περαιτέρω ανάλυση της κατάστασης των KPI και της αιτιώδους συνάφειας, με κατάλληλες συστάσεις για διαχειριστές.

Για το πιλοτικό έργο, η απόφαση για την εφαρμογή του συστήματος MOM ελήφθη στον χώρο του εργοστασίου Yuria-Pharm στο Cherkasy, και περιλάμβανε 2 γραμμές παραγωγής: 1) παραγωγή φαρμάκων σε γυάλινες φιάλες, 2) παραγωγή φαρμάκων σε αμπούλες.

Μετά τον έλεγχο και τον καθορισμό των όρων εντολής, ορίστηκαν πέντε κύριοι στόχοι του έργου:

  • Εφαρμογή πλήρους συστήματος χρονοπρογραμματισμού και υπολογισμού και ελέγχου ΟΕΕ στην παραγωγή σε πραγματικό χρόνο.
  • Παρακολούθηση χρόνου διακοπής λειτουργίας, απόδοσης και υλικών σε πραγματικό χρόνο. Παροχή πρόσβασης σε επιχειρησιακές πληροφορίες για όλο το προσωπικό της εταιρείας.
  • Αυτόματη παρακολούθηση σημαντικών γεγονότων παραγωγής με σήματα από συστήματα αυτοματισμού.
  • Αυτόματη λήψη παραγγελιών για την παραγωγή προϊόντων ERP, παρακολούθηση της παραγωγικής διαδικασίας μεμονωμένων παρτίδων και προϊόντων.
  • Παροχή απεικόνισης στοιχείων για την αποδοτικότητα χρήσης εξοπλισμού μέσω υπολογισμού ΟΕΕ στο intranet της εταιρείας με πρόσβαση μέσω browsers και εφαρμογών για κινητά.

Αρχιτεκτονική Συστήματος MOM

Η λύση έχει τρία επίπεδα. Το πρώτο επίπεδο – το επίπεδο τοπικού ελέγχου και αυτοματοποίησης των τμημάτων διεργασιών της εταιρείας, με βάση προγραμματιζόμενους λογικούς ελεγκτές (PLC), πάνελ χειριστή (OP) και βιομηχανικούς υπολογιστές (iPC), οι οποίοι εκτελούν τα καθήκοντα διαχείρισης μεμονωμένων μονάδων και τμημάτων διεργασίας . Ο σκοπός του συστήματος σε αυτό το επίπεδο είναι να διεξάγει τη διαδικασία. Στο πλαίσιο του έργου, σε αυτό το επίπεδο επιλύθηκε το ζήτημα της συλλογής δεδομένων από τον σημαντικότερο εξοπλισμό αυτών των τοπικών συστημάτων αυτοματισμού στα ανώτερα επίπεδα ελέγχου σε πραγματικό χρόνο.

Το δεύτερο επίπεδο – το επίπεδο εποπτικού ελέγχου, με βάση το λογισμικό και το υλικό του διακομιστή διεργασιών του historian και του υπολογιστή του σταθμού εργασίών αποστολής. Σκοπός του συστήματος σε αυτό το επίπεδο είναι η αυτόματη συλλογή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, ο υπολογισμός πολύπλοκων δεικτών, καθώς και η συσσώρευση ιστορικού παραγωγής. Όλες οι σημαντικές πληροφορίες από συστήματα αυτοματισμού τοπικού εξοπλισμού, αυτόματους μετρητές και τερματικά αποθηκεύονται σε μια ενιαία κυψέλη αποθήκευσης δεδομένων παραγωγής και παρέχονται στον αποστολέα σε βολική και προσβάσιμη μορφή.

Το τρίτο επίπεδο – το επίπεδο των αναλυτικών στοιχείων, που βασίζεται στον αναλυτικό διακομιστή και τα μέσα των thin clients, τα οποία εμπλέκονται στην υλοποίηση εργασιών για την ανάλυση των δεδομένων παραγωγής και είναι υπεύθυνα για την αποτελεσματικότητα των διαδικασιών. Ο σκοπός του συστήματος σε αυτό το επίπεδο είναι η οπτικοποίηση και ανάλυση των δεδομένων παραγωγής.

Ιστορίες επιτυχίας: Η Yuria-Pharm Βελτιώνει τον Βαθμό Απόδοσης κατά 20% με το Manufacturing Operations Management (MOM) - image 6

Γραφείο αποστολών στη Yuria-Pharm

Η Indusoft-Ukraine χρησιμοποίησε τα ακόλουθα από την GE Digital:

  • Analytical module Efficiency από το παγκοσμίου επιπέδου πακέτο λογισμικού MES, Proficy Plant Applications. Χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία μοντέλων παραγωγής και τον εντοπισμό γεγονότων παραγωγής με διακοπές, απώλειες παραγωγικότητας, υποβάθμιση ποιότητας, συναγερμούς διεργασιών και απώλειες προϊόντων.
  • Proficy Historian, το καλύτερο στην κατηγορία του αρχείο ιστορικών διαδικασιών με δεδομένα σε πραγματικό χρόνο. Χρησιμοποιήθηκε ως πλατφόρμα ολοκλήρωσης για συστήματα αυτοματισμού (SCADA και άλλα) και εργαλείο για τον υπολογισμό των τρεχόντων KPI και των στοιχείων τους.
  • Το iFIX HMI/SCADA, επίσης μέρος της οικογένειας Proficy, ως το λογισμικό των σταθμών εργασίας διαχείρισης παραγωγής.
  • Σύστημα εμφάνισης αναλυτικών στοιχείων παραγωγής που βασίζεται σε ένα λεπτό καθολικό πρόγραμμα πελάτη ιστού. Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα σύγχρονο σύστημα προβολής αναλυτικών στοιχείων χρησιμοποιώντας ταμπλό, προσαρμόσιμες τεχνολογίες HTML5 και UAA.
  • Διακομιστή Industrial Gateway (IGS) ως σύνολο διεπαφών για πρόσβαση σε συστήματα διαχείρισης εξοπλισμού παραγωγής. Οι διακομιστές ORS χρησιμοποιήθηκαν για τη σύνδεση με PLC, πάνελ χειριστή και ψηφιακούς μετρητές προϊόντων διαφορετικών κατασκευαστών.
Ιστορίες επιτυχίας: Η Yuria-Pharm Βελτιώνει τον Βαθμό Απόδοσης κατά 20% με το Manufacturing Operations Management (MOM) - image 7

Δειγματοληψία οθονών από το σύστημα αποστολής στη Yuria-Pharm

Αποτελέσματα του Έργου

  • Έναρξη ενός σύγχρονου, ενοποιημένου συστήματος προγραμματισμού παραγωγής με λειτουργικότητα MOM ανά Όρους Αναφοράς. Ο πελάτης έλαβε προγραμματισμό, παρακολούθηση εξοπλισμού και διαχείριση των κύριων τρόπων διεργασίας, με προηγμένη ανάλυση του χρόνου διακοπής λειτουργίας και άλλων αποκλίσεων από τους κανονισμούς διαδικασίας.
  • Σημαντική βελτίωση σε βασικούς δείκτες λειτουργίας – ειδικότερα, ο βελτιωμένος δείκτης ΟΕΕ αυξήθηκε κατά 20%, ιδίως λόγω της μείωσης των απωλειών παραγωγικότητας (κατά 70%) και του χρόνου διακοπής λειτουργίας (κατά 80%).
  • Ποιοτικές αλλαγές στην κουλτούρα παραγωγής. Ειδικότερα, οι επικεφαλής τεχνολογίας καταγράφουν μια πιο υπεύθυνη στάση των χειριστών και των τεχνικών υπηρεσιών του εργοστασίου στις πληροφορίες από το σύστημα αποστολής, γεγονός που οδηγεί σε πιο αποτελεσματικές και ταχύτερες αποφάσεις διαχείρισης.
  • Ένα νέο επίπεδο ευελιξίας και ικανότητας ανταπόκρισης στην αλλαγή. Στην εποχή του COVID-19, η δυνατότητα μιας τέτοιας ταχείας απόκρισης περιορίζεται τελικά στη διαθεσιμότητα ορισμένων λειτουργιών (όπως απομακρυσμένη παρακολούθηση – έλεγχος, γρήγορη αναδιάρθρωση γραμμών σε νέα προϊόντα, αποτελεσματική διαχείριση όλων των KPI κ.λπ.) και εκπαίδευση του προσωπικού του εργοστασίου. Το εργοστάσιο έχει φτάσει σε ένα νέο επίπεδο ευελιξίας παραγωγής χάρη στο νέο σύστημα.
  • Νέες γνώσεις και προοπτικές εξέλιξης. Η συσσωρευμένη εμπειρία και οι νέες γνώσεις μας επιτρέπουν να δούμε νέες προοπτικές. Συγκεκριμένα, η διοίκηση της Yuria-Pharm σχεδιάζει να κλιμακώσει τις τεχνικές λύσεις που προέκυψαν σε 2 γραμμές έργου σε άλλα τμήματα του εργοστασίου. Μιλάμε επίσης για ενοποίηση λύσεων λογισμικού σε επίπεδο όλης της διαχείρισης παραγωγής.

Download the full Yuria-Pharm story

Ιστορίες επιτυχίας: Η Yuria-Pharm Βελτιώνει τον Βαθμό Απόδοσης κατά 20% με το Manufacturing Operations Management (MOM) - image 8

Σχετικά με την Indusoft-Ukraine

Ιδρυθείσα το 2003, η Indusoft-Ukraine είναι ένας από τους ηγέτες στον βιομηχανικό αυτοματισμό και την πληροφορική της Ουκρανίας, μέλος του εθνικού κινήματος Industry 4.0 και μέλος της ένωσης APPAU. Η Indusoft-Ukraine έχει περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας στο σχεδιασμό και την εφαρμογή συστημάτων ελέγχου σε διάφορους τομείς – πετρέλαιο και φυσικό αέριο, χημικά και πετροχημικά, τρόφιμα και μεταποίηση, φαρμακευτικά προϊόντα, μεταλλουργία και άλλα. Ως ένας από τους ηγέτες του εγχώριου Industry 4.0, η εταιρεία αναπτύσσει και εφαρμόζει ενεργά καινοτόμες τεχνολογίες όπως διαγνωστικά προγνωστικού εξοπλισμού, λύσεις cloud GE Digital, IICS (Industrial Internet Control Systems) και νέες λύσεις δικτύου. Οι ειδικοί της Indusoft-Ukraine έχουν δημιουργήσει λύσεις βιομηχανικών προτύπων για τυπικές εργασίες, όπως ο προγραμματισμός, ο υπολογισμός των υπολοίπων υλικών, η παρακολούθηση της λειτουργίας του εξοπλισμού, η ενοποίηση ERP, η ενεργειακή λογιστική και άλλα. Η Indusoft-Ukraine εφαρμόζει λύσεις MES / MOM και μεμονωμένες ενότητες από το 2003 – δεκάδες συστήματα έχουν εφαρμοστεί στις χώρες της ΚΑΚ. Οι κύριες λειτουργίες των συστημάτων MOM, σύμφωνα με την πρακτική υλοποίησης της InduSoft, είναι ο προγραμματισμός, η παρακολούθηση διεργασιών, ο λειτουργικός έλεγχος, η λογιστική παραγωγής, η ανάλυση της απόδοσης παραγωγής, ο υπολογισμός των ισοζυγίων υλικών και ενέργειας, η διαχείριση ποιότητας και η προληπτική συντήρηση του εξοπλισμού.

Σχετικά με τη Yuria-Pharm

Η Yuria-Pharm είναι μια διεθνής εξειδικευμένη φαρμακευτική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1998. Η Yuria-Pharm ειδικεύεται στην παραγωγή διαλυμάτων έγχυσης, φαρμάκων και ιατρικών συσκευών. Τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στο Κίεβο της Ουκρανίας.

Η Yuria-Pharm είναι ένας από τους δέκα ηγέτες της Ουκρανίας όσον αφορά τις πωλήσεις. Η εταιρεία παράγει περισσότερες από 110 εκατομμύρια μονάδες προϊόντων ετησίως.

Η Yuria-Pharm διατηρεί την ηγετική της θέση μεταξύ των διανομέων νοσοκομείων στην Ουκρανία. Η εταιρεία αντιπροσωπεύει το 60% των πωλήσεων των διαλυμάτων έγχυσης, οι οποίες ισοδυναμούν με περίπου 100 θέσεις στο χαρτοφυλάκιο της Yuria-Pharm. Η εταιρεία κατέχει επίσης την ηγετική θέση στην πώληση ιατροτεχνολογικών προϊόντων – σύριγγες, συστήματα έγχυσης και άλλα.

Μετάφραση:
Λάμπης Κουζούμπασης, Μηχανικός Συστημάτων Ελέγχου,
ΚΗΡΕΑΣ ΠΡΟΗΓΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΙΚΕ